Приятели, доволни ли сте от достъпността на архитектурната среда в София? Е, и ние не сме и затова не спираме с усилията си да изискваме от Столична община да си свърши работа. Продължаваме и с опитите да обясним на всеки софиянец или посетител на столицата, че имат съграждани, които не могат като тях да посещават много места в град София, поради недостъпната среда.

Поредната ни инициатива е продължение на кампанията ни „Не съм Роден за тук!“ и представлява пътуваща изложба на постери с изобразена недостъпна среда в различни обществени места в столицата. Началото ще бъде на 2.03.2016 година, във фоайето на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, където в продължение на 1 месец всеки любител на театралното изкуство ще може да види в какви недопустими ситуации изпадат хората с увреждания, дръзнали да се придвижват в град София.

На всички е известно колко важно е за хората с увреждания средата, която ни заобикаля, да бъде достъпна. За съжаление, обаче, дори и в столицата ни ежедневно се сблъскваме с бордюри, стъпала, недостъпни спирки и превозни средства.

Приканваме всеки гражданин без увреждане, да не остава безпристрастен към очевидната дискриминация към съгражданите си с увреждания и да намери своя начин – чрез гневно писмо, снимка в социалните мрежи или др. – да покаже възмущението си на ръководството на Столична община. Ще се радваме да ги пращате или качвате и на страницата ни във Фейсбук.

Очаквайте пътуващата изложба и на други емблематични места в София!