Както може би повечето от вас знаят, месец ноември е така нареченият МЪЖКИ МЕСЕЦ. Всяка година през ноември всички мъже застават зад една кауза, а именно борбата срещу рака на простата. Или по друг начин казано – Movember или No shave Мovember. Това е месецът, в който голяма част от мъжете оставят самобръсначките си и кремовете за бръснене и пускат мустаци. И това е с една единствена цел – да покажат съпричастност едни към други и да приканят всички да посетят лекарите си.

Зад тази кауза заставаме и ние, както като мъже, така и като организация, защото независимо дали сме с увреждане или не, дали сме на 20 или 50 години, всички нас ни е грижа. Приканваме всички мъже да отидат на профилактични прегледи, защото някъде около вас има хора, за които си заслужава да живеете по-дълго.

За съжаление в ранните си стадии ракът на простатата е безсимптомен. Това прави откриването му случайно и затова годишните профилактични прегледи имат за цел да диагностицират рак, който е в начална фаза. При редовни прегледи и ранна диагностика ракът на простата е на 100% лечим.

Всички мъже, независимо от ръст, възраст, религия, с или без увреждане, семейно положение, цвят на кожата и очите, имат простата. Ето защо всички ние трябва да покажем единство в този проблем. Само така можем да докажем, че различията не са фактор за разединение и че пред проблемите всички сме равни. Не на последно място, много е важно, че независимо от различията, всеки мъж има някой, който го обича такъв, какъвто е.

Искаме да благодарим за гостоприемството на пъб J. J. Murphy , в което може да пиеш бира в компанията на приятели с или без увреждане.