Днес, от 11:30 часа в сградата на Народното събрание, се проведе търгът на Пеперудените ни колички, Комисия по взаимодействие с неправителствените организации  и жалбите на гражданите, които бяха подготвени за акцията на Центъра за 5-ти май, Международния ден за независим живот на хората с увреждания.

Тогава не успяхме да реализираме докрай идеята си за продажба на търг, поради лошото време. Но неотдавна успяхме да уредим символичният търг да се състои в сградата на Парламента, като предложим количките на депутатите. Със събраните средства ще помогнем едно столично училище, 36-то СОУ „Максим Горки“, да бъде направено напълно достъпно, за да могат българчетата с увреждания да учат спокойно и както всички останали, а не майките им да ги носят на ръце по етажите като шерпи.

Днес продадохме петте пеперудени колички! Събрахме 14500 лева за асансьора на Сашко и Ванката, които, въпреки трудностите, в момента учат в 36-то училище и се учат отлично! Всяка парламентарна група си купи по една количка за 1000 лева, госпожа Дукова от ГЕРБ дари допълнително 500 лева лични средства, а господин Марешки обяви, че неговата парламентарна група дарява допълнително 10000 лева.

Но за нас не парите бяха най-важната част от събитието. Необходима е качествена смяна в политиките, в мисленето, във вземането на мъдри решения, в мъдрия контрол по изпълнението на тези решения.

Днес се чувстваме особено добре от добре свършена работа. От казаните думи за събитието, за нашата акция, останахме с усещането, че господа депутатите вече започнаха да схващат, че ако една пеперуда размаха крила днес и в Парламента, то към края на годината ние очакваме да се развие истински облагородителен ураган в социалните политики в България.

Накрая да изкажем благодарност на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации  и жалбите на гражданите, за оказаното съдействие, както и на всички присъствали депутати за гостоприемството и щедростта! Благодарим и за това тъничко усещане, с което си тръгнахме от там – усещане за бъдеща съвместна работа! Благодарим и на децата Александър и Иван, които не се отказват, въпреки трудностите, както и на техните прекрасни мами!