На 16-ти март, в град Хюстън, 39-годишният Томас Харуел помогна на една жена да слезе по стълбите до мястото си на изложението за животни и Родео в Хюстън, а после, когато дойде време жената да си тръгне, отново я подкрепи. Снимка на неговото добро дело, публикувана във Фейсбук от съпругата му Шийла Харуел, покори Интернет.

“Той не само помогна и я заведе на мястото й, но тя нямаше сили да се върне след шоуто”, каза 26-годишната Шийла за Yahoo Lifestyle. – Затова Том я взе в ръце и я отнесе!

Семейството от Хардин, Тексас, чакали да започне концерта на голямата арена, когато забелязали една по-възрастна жена, придружена от друга, по-млада и две деца, „справящи се много трудно“, да се борят със стълбите към местата си. Оказало се, че жената наскоро е претърпяла инсулт, а се борела и с рака, съобщава ABC Хюстън.

„Тя се тресеше и имаше проблеми с краката  – едва преодоляваше стъпало по стъпало“, каза Шийла на Yahoo Lifestyle. – Посочих ги на Том и казах, че може би се нуждаят от помощ. Той дори не се поколеба – незабавно отиде при крехката жена, дъщеря й и двете внучки и поиска разрешението им да помогне. След това тръгна с жената надолу по стълбите до мястото й. След концерта, жената наистина нямаше сили да се качи обратно по стълбите. Том просто я грабна на ръце и я пренесе”.  Шийла се гордее със съпруга си и сподели снимка във Фейсбук с подробности за преживяването.

“Хора, тази вечер ще се хваля с моя съпруг!”, писа Шийла във Фейсбук след концерта. – Той ме направи толкова горда!

След това постът на Шийла е бил споделен повече от 1800 пъти и жената е получила много онлайн похвали за доброто дело на нейния съпруг.

“Това е толкова страхотно, че имаме нужда от повече мъже като съпруга ти, моля, благодари му от още една баба от Тексас!”, пише една потребителка на Фейсбук.

„Още един истински южен джентълмен. Иска ми се повече младежи да проявяват такава грижа и уважение към възрастните хора, като вашия съпруг ”, пише друг потребител. “Бог да го благослови 10 пъти за действията му.”

Двойката в Тексас се затруднява да отговаря онлайн. Според Шийла това е просто „правилното нещо, което трябва да се направи”, тъй като те се надяват да дадат добър пример на 2-годишната си дъщеря Савана.

“Надяваме се да успеем да научим и нея на доброта”, казва Шийла. “Защото добротата трябва да бъде начин на живот!”

Превод от английски