Ако искате да разберете защо и как, елате на пресконференция, която ще обяви начало на активна

кампания „СИСТЕМАТА КУЦА!”,

посветена на необходимостта от дълбока промяна в политиките за социално включване на хората увреждания в България. По отношение на техния статус, възможностите за водене на достоен и независим живот, ние сме на едно от последните места в Европа, въпреки членството си в ЕС и поетите ангажименти към Конвенцията за правата на човека и основните свободи.

На събитието ще дадем отговор на въпроса защо куца системата чрез представяне на анализ за работата на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, изработен по проект

„Прозрачност за подобряване на политиките: участие на хората с увреждания в политическия процес”,

финансиран от Тръст за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа. Партньори в реализацията му са Центъра за независим живот, Българския хелзинкски комитет, Българския център за нестопанско право и Института за модерна политика.

Ще дадем гласност и на последните случаи на дискриминация спрямо хората с увреждания, както и на зле свършена работа от страна на институциите.

Очакваме ви на пресконференция в достъпния кафе-бар “Toba&co” в парка зад Националната художествена галерия от 11 ч. на 23 юли /събота/.