На 23 септември 2013 г., за втори пореден път, Център за независим живот организира поход, който е израз на протест на хората с увреждания срещу корупционните и неработещи политики в сферата на уврежданията в България, които през последните двадесет и повече години изведоха българите с увреждания на първо място по бедност в Европа.

На него ще настояваме за качествено ново законодателство, напълно синхронизирано с Конвенцията на ООН за права на хората с увреждания. Ще присъстват повече от сто човека с увреждания и техни приятели от цялата страна.

ПОХОДЪТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ, както сме кръстили събитието, ще тръгне от площад Света Неделя около 12 часа и ще премине по следния маршрут – площад Света Неделя (начален пункт – 11 часа), ул. Съборна, ул. Леге, площад Атанас Буров, бул. Цар Освободител, площад Независимост (краен пункт – 13-14 часа), където очакваме да се срещнем с Министър- председателя на Република България – г-н Пламен Орешарски и с министъра на труда и социалната политика – г-н Хасан Адемов.

Всички хора, независимо дали имат или не увреждане, са добре дошли да ни подкрепят. Благодарим им предварително.