Здравейте, госпожо Цачева!

Пиша Ви писмо, защото вчера не можах да се срещна с Вас. В 10:30 часа дойдох в градинката зад сградата на Парламента, заедно с множество хора с увреждания, за да проведем за пореден път своя Поход за независимост. Бяхме поканили и Вас, специално (!), за да Ви връчим (отново!) проекта за Закон за лична помощ, който изработихме още преди шест години. Тогава отново Ви го връчихме, но Вие и Вашите колеги депутати си го подхвърляхте единствено между стаите и за съжаление никой не го внесе в пленарна зала. Явно всички сте го намерили за безинтересно четиво – май всичко свързано с реалната интеграция на хората с увреждания за Вас е такова – и сте го захвърлили в коша.

Пиша, за да Ви кажа, че вчера активни хора с увреждания от столицата и цялата страна преодоляха редица трудности – среда, враждебна за всяка количка, липса на достъпен транспорт, липса на лична помощ – отделиха от времето си, ангажираха приятели и близки, родители доведоха децата си, украсихме градинката с послания и информационни табели и материали, донесохме и балони, положихме усилия, за да привлечем вниманието както на съгражданите и сънародниците си, така и на Вас към проблемите си. Защото, госпожо Цачева, ние, българите с увреждания имаме реални проблеми, живеем трудно, живеем въпреки системата, която Вие и Вашите колеги нареждате като в една зла игра, където ние сме единствените губещи. Но Вие не дойдохте! Така и не изпратихте дори някой свой подчинен! Фризьорката си да бяхте изпратили, госпожо! Да бяхте уважили по някакъв начин тези, които допринесоха за това Вие да работите на тази престижна длъжност!… Явно от Вашия трон гласът на хора като нас не се чува изобщо!

Пиша Ви, за да Ви кажа

Госпожо Председател на 43-тото Народно събрание, вчера, на 23-ти септември 2015 година, Вие обидихте десетки българи с увреждания, като ги пренебрегнахте и за пореден път демонстрирахте с безхаберието си каква е реалната стойност на българските депутати! Не я харесвам тази дума, но нарочно я използвам, защото аз лично не ви смятам за народни представители. На 23-ти септември 2015 г. Вие демонстрирахте, че НЕ НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ! Вчера аз вдигнах доверието си от Вас и парламента, който Вие председателствате! Сигурна съм, че и други ще ме последват.

Вдигнах и уважението си от Вас като политик, депутат и човек,

Нина Жишева