Пътуващата библиотека, финансирана от българския букмейкър, посети четири града в България- Гоце Делчев – 21.06.2007 г., Разград – 26.06.2007 г., Бургас – 27.06.2007 г. и Стара Загора – 28.06.2007 г. В Гоце Делчев, Разград и Бургас “Еврофутбол” осигури средства за оборудването на специализирано читателско място за хора с увреждания, което разполага с четяща програма за незрящи, скенер, принтер и ксерокс а в Стара Загора предостави средствата за изграждането на рампа за хора в неравностойно положение.

Инициативата е част от третия целеви тираж на Държавната парично-предметна лотария (ДППЛ) – “Набиране на средства за организиране на пътуващи библиотеки за равен достъп до образование и информация”. Той е част от благотворителния проект на Еврофутбол и ДППЛ- “Печелиш и помагаш”.

През топлите юнски дни много деца и родители отпразнуваха пристигането на инфобуса за хора със зрителни и двигателни затруднения в техните градове. Той е оборудван с нов лаптоп, на който е инсталиран специализиран хардуер и софтуер. Компютърът дава възможност на хората с увреждания да имат лесен и удобен достъп до различни информационни материали и интернет.

По повод пристигането на пътуващата библиотека в градовете – Еврофутбол, съвместно със сдружение “Център за независим живот” (ЦНЖ) и фондация “Работилница за граждански инициативи” организираха разнообразни събития.

Центъра на четири български града се превърна в сцена на представлението на кокили „Ние и то” на театър “Цвете”. Неговото послание – всеки да се учи на толерантност и разбиране към различните хора, бе представено и чрез най-разнообразни сетивни игри, в които участваха десетки деца. Много деца участваха във финала на спектакъла и в игрите, организирани от актьорите. Те рисуваха, играха на кегли, хвърляха рингове в определена цел, участваха във викторина, разпознаваха предмети със завързани очи и измисляха интересни начини за опазване на чупливи предмети. Най-активните, изобретателните и точните получиха специални награди от Еврофутбол. Всички останали също си тръгнаха със сувенир от празника.