Днес в центъра на София, на паркинга пред Националната художествена галерия, ЦНЖ и Фондация Интелдей проведоха поредната акция по съвместия проект „Не увреждай правилата – кампания за обществена почтеност“.

В уречения час, 10:30, се събрахме хора с увреждания, представители на Интелдей и ЦНЖ, доброволци. Това, което ни направи най-видими, бяха огромните облаци от зелени и сини балони, върху които беше изписано логото на кампанията.

За да ни подкрепи, дойде и малкият Радо, заедно с мама и двамата си батковци. Четиригодишният съратник веднага събра всички погледи и обективи на камери със своята количка, която той важно-важно управляваше с едно пръстче, изправен прав, като един истински римски император в колесницата си. 

След като дадохме информация пред дошлите медии, всички се разпръснахме из околните улици, за да накичим паркиралите автомобили с брошурите и огледалниците на кампанията. Завързахме и по един балон.

Радо и братчетата Гого и Ици бяха изключително активни и се надяваме, че тази акция ще остане в спомените им и ще ги научи отрано на спазване на правилата, на обществена и човешка почтеност. Надяваме се още и че днес подсказахме на доста хора, че бихме могли да бъдем почтени и че спазването на правилата е гражданска ценност.