В опит за пореден път да покажем несъвършенствата на заобикалящата ни среда, заедно с Фондация „Дизайн за всички“ направихме видео клип, в който двама млади хора се разхождат в града и пият заедно бира. Да, нещо напълно естествено, но когато видите клипа, ще разберете, че това може да бъде огромно предизвикателство.

Недостъпната градска среда в България и в частност София, където направихме клипа, е сегашната страшна и унизителна реалност за хората с увреждания, които искат да водят достоен и независим живот в страната ни като равноправни граждани. Смятаме обаче, че универсалната достъпност на средата е постижима мечта за хората с увреждания, стига всеки един в обществото – архитект, строителен надзорник, инвеститор и т.н. – се съобразява с различните потребности на всички граждани. Насладете се на клипа и го споделете с всичките си приятели! 

Благодарим на Ивелина Гаджева от Фондация „Дизайн за всички“, че даде идеята за този клип и на хората заснели го! Вие се присъединихте към малкия, но сплотен отбор на застъпниците за независим живот на хората с увреждания, за което получавате огромното ни уважение.