Сайтът „Да победиш странното“ представя хора, които, въпреки физическите и здравословните си предизвикателства, са продължили да преследват мечтите си и да постигнат някои невероятни неща.

Джеймс Иън е роден със спинална мускулна атрофия, рядко състояние, което влияе върху способността на тялото да изгражда мускули.

Първоначално Иън бил диагностициран като дете и оттогава здравето му превръща ежедневните задачи като шофиране, ходене или дори свирене на китара труден подвиг.

„Поради увреждането, всъщност не мислех, че някой би искал да се мотае с мен или че момичетата биха ме харесали“, заяви той пред In The Know. “Бях нещастен.”

Но Иън не позволява на това чувство да остане с него. Вместо това той намира изход в музиката, като се научил да свири на множество инструменти в момент, когато имал нужда от изход.

„Бях очарован, че мога да усетя всички тези емоции и да се докосна до нещо, което е много важно“, казва той пред In The Know. „Мислех, че мога да използвам музиката като средство за повишаване на осведомеността относно живота на хората с моето увреждане.“

И точно това е направил. Като автор на песни, Иън никога не е оставял физическите му граници да диктуват разстоянията, които би изминал, за да постигне мечтите си. На път е да издаде плоча с девет песни, издава „Трудът на любовта“ през 2017 г., както и нов сингъл „Спрете за малко“ в началото на 2020 г.

Иън каза, че ранните вдъхновения за музиката му идват от проблеми, произтичащи от увреждането му, включително тревожност, която изпитва при запознанства. Сега той се е научил да приема нещата и да се възприема и харесва такъв, какъв е.

“Вижте, аз просто го притежавам.“  казва Йън пред In The Know. „Мисля си – няма как да махна увреждането от себе си. Винаги ще ходя с накуцване и ще падам, така че вие ​​или ще ме приемете такъв или не.”

Превод – Нина Жишева