Поднасям и втората си мартеничка. Тя е за Центъра за психологически изследвания, също член на НСИХУ.

Този мой коментар изобщо няма да е дълъг, защото, прочитайки предложението на Центъра за психологически изследвания за субсидия от Държавния бюджет за 2012 г. CPI, аз буквално останах без думи. Проследете червената нишка и сами си направете заключенията. Не случайно таблицата с исканите суми съм я оцветила в кърваво черевно , направо кръв ми закапа от сърцето. Само каква наглост, какво безочие – 600 000 лева (и, изписано с думи – шестстотин хиляди лева)!!! Аз поне не познавам 90% от дейностите, които … ммм… търся по-мека дума … „експертите“ от ЦПИ са си направили труда да изброят, само и само да се докопат до повече от половин милон НАША пара! Искам да попитам всичките си приятели – колко от вас са ползвали специализирания им транспорт? Колко от вас са ползвали услугите на асистентите, които те предлагат? Колко от вас са започнали работа на работните места, разкрити от тях? Колко от вас са били интегрирани от тях? Напълно съм съгласна с това ,че тези пари са им необходими за, цитирам: „…осигуряването на административната устойчивост на организацията“.  Колко от вас са посетили Културния център за хора с увреждания, основан и управляван от тях? Ако някой знае, много моля да даде координати, че и ние да идем да станем по-културни там. Иначе ще си останем все същите тъмни безкултурни субекти. Колко от вас са се възползвали от услугите на консултантските им центрове? За медийните им изяви изобщо няма да спомена и дума, защото в съзнанието ми все още са живи спомените за награждаването със златни книги на господин Коралски и госпожа Фандъкова за положените огромни усилия проблемите на хората с увреждания в България да /не/бъдат решени, архитектурата в София да /не/стане от достъпна по-достъпна.

С други думи, изчитайки доклада, в главата ми се загнездиха две мисли. Едната беше „бе, да му се не види, защо да не взема да стана член на Център за психологически изследвания?“, а втората беше… пиктограмата на онзи интернационален израз 

Накрая, обаче, ми се иска да кажа само едно:

Господин министър, не отпускайте тези пари на ЦПИ! Те са грешни пари и всичките благи думи, с които са поискани, са откровена лъжа. Ако не вярвате на мен, задайте на хората с увреждания в България въпросите, които аз току-що поставих.