„Да победиш странното“ е група от хора, които въпреки физическите си и здравословни предизвикателства са продължили да преследват мечтите си и да постигат някои невероятни неща.

Лорън „Лоло” Спенсър била диагностицирана с болестта на Лу Гериг, известна иначе като ALS, когато е на 14 години.

Но характеристиките, описващи нейното състояние, не описват това, което всъщност представлява тя. Вместо това тя използва прилагателни като „автентични“, „безстрашни“, „страстни“ и „възпитателни“.

„Много отдавна бях взела решението да не позволя на инвалидността ми да преодолее нещо, което някога съм искала да направя или да преследвам в живота си“, каза Спенсър пред „The Know“. И тя се придържа към това решение. Сега Спенсър е модел, актриса, инфлуенсър стилист и публичен оратор, който вижда увреждането си като чест, а не пречка.

„Разбрах, че ако добрият Господ е решил в живота ми да има увреждане, това означава, че той знае, че мога да се справя и мога да процъфтявам“, споделя Спенсър.   

Спенсър определено процъфтява. Тя се появява в наградени филми, разработва основни социални медии и дори присъства на Седмицата на модата в Ню Йорк. Сега тя е фокусирана върху това да се увери, че хората я уважават за това, което е направила, а не за увреждането, с което е била диагностицирана.

„Хората ще приемат ли, че съм талант с увреждане или ще ме припознаят като просто талант?“ – попита Спенсър в In The Know. „Защото това е целта – първо да се видят хората с увреждания като хора.“

Превод – Нина Жишева