Бентли Бойърс намери своята сродна душа.

В началото на септември 2-годишно момче от Мичиган беше зарадвано – подариха му очарователно кученце, което споделяше нещо особено общо с него: същия вроден дефект.

Бентли е роден с разцепена устна и вече е претърпял две операции, обясни приютът за животни в окръг Джаксън в публикация във Facebook.

Когато баща му, Брандън, отишъл в приюта и се натъкнал на кученце с разцепена устна, той знаел, че двамата със сина му ще бъдат перфектна двойка.

“Той се взря в кученцето и ми каза: “Мисля, че то има разцепена устна”, на което аз му отвърнах “вземете я! “Имаме нужда от нея”, каза майката на Бентли Ашли Бойърс пред местната станция WILX.

„Да го видиш като нещо общо с кученце, означава много, защото той може да порасне и да разбере, че и двамата с кученцето имат нещо общо, което могат да споделят“, добави Ашли.

По време на посещението на двумесечното кученце, чието име не е съобщено, приютът снима поредица от сладки снимки на Бентли, как гушка и дава целувки на черно-бялото куче.

„Бентли намери своето другарче днес в това малко кученце, което също има разцепена устна“, написа приютът във Facebook.

„Толкова е трудно да обясним колко значимо е това осиновяване за всички нас, така че ще оставим снимките да говорят сами за себе си.

… Те моментално се обикнаха.

Пожелаваме много години радост, докато тази специална двойка расте заедно!”

Според директора на Animal Services Лидия Сатлър, кученцето не би трябвало да има бъдещи здравословни проблеми.

“Нейното увреждане наистина не я задържа и докато расте, те ще могат да виждат повече, ако има някаква промяна, свързана с това. Но тя наистина се справя добре”, каза тя за WILX.

Добавяйки: „Тя може да изглежда малко по-различно от нормалното куче, но нея това изобщо не я интересува. Нито Бентли.“

Джорджия Слейтър

Превод – Нина Жишева