За това младо момиче синдромът на Даун не е пречка да стане мажоретка в университета, където учи. Родителите й също не трябва повече да се тревожат за приемането й, тъй като всеки просто я обича. Сега тя се радва на пълноценния си живот.

Когато 16-годишната Кензи Захариас от Кларкстън, Мичиган, е била диагностицирана със синдром на Даун, родителите й се страхували, че може да не бъде приета от другите.

“В деня, в който се роди, ние не знаехме, че има синдром на Даун,” каза мама Кели Захариас пред WJBK. – Бях толкова уплашена от това как хората ще я приемат“.

През 2017 г. бащата на Кензи, Джо, който работи за футболния отбор, й помага. Младата Кензи прекарва много време на стадиона, втренчена в мажоретките и копира техните действия.

Бека Уинклер, един от мажоретките, решава да насърчи Кензи да се присъедини към тях и оттогава второкурсничката вече печели екипа на училището си всеки петък!

„Тя идва на тренировките и крещи: „Здрасти!“ На всички.“ – каза Уинклер.

Сърдечното момиче не просто не спира да радва за училището си, а и отива по-далеч, за да насърчи всеки, който се нуждае от мотивация.

„Тя прегръща всички. Понякога отнема вниманието от играта, като прегръща хора, които не познава. Кензи осветява всеки ден!“ – добави Уинклер.

Мажоретните танци носят на момичето удивителни преживявания, за които вероятно само си е мечтала. Кели каза, че Кензи “обича всяка минута от тях.”

“Кензи обича момичетата, обича тълпата, обича обществото”, каза Кели. “Това е страхотна възможност. То е въплъщение на мечтата на всяка майка за дъщеря й и се надявам, че това ще се случи и на други деца със специални нужди, щом тя го може”, каза Кели.

Ентусиазираното момиче също се опитва да направи всичко, което правят другите момичета, с изключение на каскадите.

По-малката сестра на Кензи, Мади, „наистина се гордее с това, което тя е постигнала“.

Кензи бе определена за „Спортист на седмицата“.

Това момиче продължава да разпръсква топлината си.

Друга гимнастичка, на име Челси Вернер, която също има синдрома на Даун, но така и не бихме разбрали този факт от нейното резюме: тя е натрупала невероятен списък от постижения.

Челси участва и печели четири пъти Националния шампионат на Съединените щати. Тя печели и два пъти Световното първенство. Гимнастиката първоначално е препоръчана на Челси от нейните лекари, когато е била 4-годишно дете, тъй като синдромът на Даун (който засяга 1 на 700 бебета) може да предизвика слабо развитие на мускулите в тялото й.

Превод от английски