Музикалната кънтри звезда Дикърсън дари кола, достъпна за инвалидни колички, на 17-годишната Сара Фрей, на която бяха ампутирани двата крака, след като през юли беше ударена челно от пиян шофьор.

“Това беше най-страхотната коледна изненада!” написа Фрей неделя в Инстаграм и продължи: „Родителите ми ми казаха, че са имали интервю за някакво списание за родители и да съм готова, в случай че ми бъдат зададени някакви въпроси. Те започнаха интервюто си, след което след няколко въпроса се включи и Ръсел Дикърсън и аз не можех да повярвам на очите си!! Той е толкова невероятен!! Тогава, когато каза, че той и Шевролет са се обединили…. Просто го загубих. Всичко беше толкова нереално.”

Дикърсън се уговорил с Шевролет, за да дари чисто нов оборудван Chevy Traverse. Той каза, че за пръв път е попаднал на вдъхновяващата история на Фрей в Инстаграм, след видео на мажоретката по „Домашното сладко“, което видял край болничното й легло.

„Виждам това момиче да седи на болнично легло да пее и да изпълнява този малък танц по моята песен“, каза Дикърсън. „и това разтърси света ми. Не, не съзрях радост в изпълнението й. Това, което ме грабна, бе нейното желание за живот, това че тя е правила този танц … просто ме привлече и ме плени.”

На 30 юли Фрей и трима нейни приятели се прибират вкъщи от пътуване до Беър Лейк, Айдахо, когато пиян шофьор ги удари челно, според нейния Инстаграм. Сред нараняванията си Фрей остава със счупен гръбначен стълб, счупен глезен и фрактури на лицето и лекарите установяват, че девойката ще остане парализирана от кръста надолу.

Фрей не само документира предизвикателния си път към възстановяване на страницата си в Инстаграм, @ Strong.like.Sarah, но и социалните медии също подчертават нейния заразително вдъхновяващ дух.

„Благодаря ти за твоята радост и любовта, която разпространяваш към всички, които чуват история ти“, добави Дикърсън. “Просто продължавай да вдъхновяваш хората, момиче, защото си страхотна.”

Дикърсън каза, че неговият мениджър “ми каза едно от първите неща, които Сара каза след операцията, беше” Ще мога ли някога да шофирам отново?” Веднага се замислих какво можем да направим, за да поправим живота й? Как можем просто да й взривим ума? “

Мисията е изпълнена. Фрей и Дикърсън се разчувстваха по време на сладката изненада, която беше споделена в Инстаграм.

“Толкова съм развълнуван, че ще мога да имам напълно адаптирана страхотна кола, че ще мога да карам”, каза Фрей. „Нямам търпение да я запаля и да тръгна на път!“

Сидни Хендерсън

Превод – Нина Жишева