Вероятно никога не сте мислили, че връзките на обувките могат да окажат въздействие, но тези стилни връзки всъщност правят нещо добро. U-Lace връзките за обувки са създадени с намерението да бъдат просто модни изявления, но иновативните еластични връзки също помагат на хората с увреждания да придобият повече независимост, дори и в обуването на обувките си.

U- Lace са къси еластични връзки за обувки, които ефективно превръщат всяка обувка с връзки в удобна за ползване вещ. Цветните връзки, които бяха представени на шоуто “Shark Tank”  и финансирани от милиардера инвеститор Марк Кубан, могат да бъдат нанизани на маратонките и са в няколко различни модела. Всяка опаковка се предлага с пет еластични връзки, което е достатъчно, за да завърже една стандартна обувка.

Уебсайтът гласи: „U-Lace е създаден, за да направи процеси на връзване на маратонки в множество цветове и модели бързи и лесни; да не говорим, че когато са завързани с U-Lace, маратонките незабавно стават лесни за обуване.”

Но връзките се превърнаха в нещо повече от модно изявление. Марката казва, че продуктът се използва в заведения за психично здраве, където стандартните връзки за обувки са забранени като грижа за безопасността на пациентите. Те се използват и от хора с увреждания, включително хора с аутизъм и тези, които имат ограничения в сръчността и мобилността.

За някои хора с увреждания стандартните връзки за обувки изискват допълнителна помощ от асистенти, за да се завържат правилно. U-Lace обаче ограничава необходимостта от връзки и нанизването им, позволявайки на тези, които преди това са се борили с връзването на обувките и с това да ги поставят независимо и сигурно.

Един купувач пише: „Те помагат на сина ми аутист да носи обувки като всички останали. Той ги обича. ”

Друг купувач добавя: „Тези връзки ви дават избор на обувки с връзки, дори ако имате проблем с ловкостта или мобилността. Лесно е да обуете обувките си и гарантирате, че те няма да представляват опасност от спъване. “

В Амазон могат за бъдат купени за $ 12.95

Кейти Дюперe

Превод – Нина Жишева