Управителят на фитнес в Роуд Айлънд направи нещо много мило за член, който пристигна за тренировка един ден с грешен обувки.

28-годишният Даниел Кот сподели за Yahoo Lifestyle, че не е бил много добър в приемането на помощ от онези, които се опитвали да го насочат в правилната посока като дете. Но сега той е този, който предложи помощ и научи колко е важно да извършиш добро дело, след като видя как това неотдавнашно събитие се отрази на живота на човек на име CJ.

„Запознах се със CJ за първи път, неотдавна, когато бях на смяна в Planet Fitness“, обяснява Кот. “От самото начало забелязах, че CJ е много енергичен човек, който се радваше да дойде на работа във фитнес.”

Той също така забелязал, че 22-годишният CJ, който има синдрома на Даун, се радва, когато са му обяснени правилата. И в деня, в който CJ пристигна във фитнеса с ботуши вместо с маратонките, Кот знаеше, че тази рутина ще бъде съсипана.

„Виждайки, че рутинните му действия са били прекъснати през този ден поради липсата на подходящи обувки за работа, ме накара да искам да направя нещо, за да му помогна“, казва Кот. “Знаех, че само снабдяването на CJ с работни маратонки, ще го направи невероятно щастлив, че рутинните му действия няма да бъдат променени.”

Така мениджърът на фитнеса попита асистенката на CJ, Лиза Симпсън, за размера на обувките му, отиде в близкия спортен магазин и купи на CJ нов чифт маратонки. Когато Кот се върна обратно в салона, дръпна CJ настрана и му помогна да обуе маратонките си, Симпсън остана много развълнувана.

Превод от английски