Арън Акоста научил за TikTok от децата си. Двамата тийнейджъри – 13-годишен и 19-годишен – показвали на Акоста и съпругата му танцово видео след танцово видео. В крайна сметка съпругата на Акоста го подтиква да се присъедини.

„Тя ми каза:„ Защо не качиш видеоклипове, на които танцуваш в TikTok, така че хората да могат да те видят? “, споделя Акоста пред In ​​The Know. „Каза го като предизвикателство. И аз казах: „Наистина обичам да танцувам. Не твърдя, че танцувам много добре, но наистина обичам да танцувам. “

Акоста, който живее в Мексико, може да не се нарича много добър танцьор, но в наши дни той е известен. Неговата страница в TikTok, която той пусна през април, сега има повече от 800 000 последователи. Междувременно видеоклиповете му често привличат милиони гледания.

Видеоклиповете на Acosta в TikTok са автентични и непринудени. Както той каза за In The Know: Ако обичате да танцувате, тогава трябва да продължите и да го правите – без значение какво мислите, че ви задържа.

Когато Акоста е на 18, животът му се променя завинаги. Той учи в колеж, работи, има добри приятели, приятелка и „толкова много планове за бъдещето“.

Тези планове се променят, след като електрическа авария на работното място го изпраща в болницата. Нараняванията на Акоста са били достатъчно тежки, че лекарите били принудени да ампутират ръцете и краката му.

„Оттогава започнах да живея по различен начин – това промени живота ми драстично“, казва той за In The Know. „Преживях труден процес в живота си, но в същото време той ме научи на толкова много неща.“

Акоста първоначално не е смятал, че новото му очарование с TikTok ще придобие някакво по-голямо значение. Отначало той просто се забавлявал – след това започнал да чете коментарите.

„Започнах да виждам отговори на хора, харесващи моите видеоклипове, хора, които видели видеоклип с мен и били насърчени никога да не се отказват. Такива неща”, казва той пред In ​​The Know. „И така, това ме подтикна да споделям повече видеоклипове.“

Сега видеоклиповете на Acosta достигат до потребители по целия свят, повечето от които изглеждат изключително възприемчиви към лъчезарната му позитивност. Трудно е да превъртате коментарите му, без да срещнете думи като „невероятно“, „любов“, „уважение“. и „отпадане на челюстта“.

Отговорите са повлияли и на Акоста. Той каза пред In ​​The Know, че TikTok е оставил „много добър вкус“ в сърцето му.

„Много съм щастлив, защото в края на деня мисля, че споделям нещо и хората го получават по различни начини и мисля, че служи на някого“, казва той. „Много се радвам да знам, че допринасям или добавям към живота на други хора.“

Акоста знае, че видеоклиповете му имат смисъл, но това не означава, че той е оставил вълнението, което го е привлякло към приложението на първо място. Преди инцидента той обичал да танцува, но чувствал, че трябва да започне „от нула отново“ след ампутациите си.

Той признава, че връщането към танците е „предизвикателство“, с което с вълнение се справя.

„Много ми харесва, че хората го виждат, защото по някакъв начин мисля, че мнозина ще кажат:„ Ах, по дяволите, вижте какво се е случило с него, как се справя с физически увреждания.“ И това ги насърчава да танцуват“, каза Акоста.

Дилън Томпсън

Превод – Нина Жишева