Приятели, на 23-ти септември, от ЦНЖ бяхме организирали протестна акция по случай станалия вече традиционен Ден за независим живот на хората с увреждания в България.

Акцията ни беше предвидена да протече малко по-различно, отколкото протече в действителност, защото бяхме предвидили пред подлеза пред Президентството да залепим подов  стикер с 3D изображение на дълбока дупка и надпис “Ооопс! Стреснахме ли ви? Извинете! Но, ако вие след стреса можете да продължите, ние, хората с увреждания, оставаме тук! Защото за нас е недостъпно!”.

На 21-ви, в края на работното време представители на фирмата, която изработи стикера го залепиха, но охраната пред Президентството много се възпротиви, навлизали сме в първа зона за сигурност с нашия стикер и, когато отидохме на 23-ти септември на мястото, злополучният ни стикер беше махнат! Въпреки разрешителното, което получихме от общината, въпреки инструктажа за сигурност, който наш служител премина в СДВР!!!

Все пак ние направихме скромната си акция, нищо че едва не ни отвя брулещият леден есенен вятър. Събрахме се група от около двайсетина човека, които дори и в този студен, мрачен есенен ден намериха сили, желание, време и възможност да заявят своята гражданска позиция. Благодаря ви, хора! Защото има такива като вас, аз все още не губя напълно надеждата си, че в България промени ще има и те ще бъдат добри промени.

Благодаря и на медиите, които дойдоха и отразиха и тазгодишния Ден за независим живот на хората с увреждания в България! Разказахме им за недостъпността, за глупавите и неадекватни политики в сферата на уврежданията, за нежеланието на политиците да правят качествени и кардинални реформи, за безнадеждния и мизерен живот, който сме принудени да водим.