Да играем с кауза за Мовембър. Под този наслов, на 23 ноември 2017 г. се проведе обща инициатива, в която участвахме заедно с Mentalist – escape room multiplex. Участие взеха и наши приятели, които решиха да допринесат за каузата.

Всички заедно освен, че се забавлявахме и играхме в ескпейп стаи и настолни игри, успяхме да съберем над 250 лв. Тези средства ще бъдат дарени на Международната асоциация на движението Мовембър, които използват средства събрани от различни каузи за повишаване осведомеността на мъжете относно тази коварна болест и за провеждане на изследвания как може да се излекува тя. 

Защо ние решихме да се включим в тази кампания?

Първо, защото рака на простата е една от най-коварните болести при мъжете над 50 годишна възраст. Тази болест може да засегне всеки един мъж, независимо дали е с увреждане или не. От тази гледна точка се опитахме да привлечем вниманието на по-силните половинки и да ги накараме да се заслушат в това, което казват специалистите.

И второ, защото е важно всички да разберем, че независимо какви сме всички може да застанем зад една обща кауза. Важно е както ни обединява, а не какви сме. И мислим, че за пореден път успяхме да го докажем. 

Не е важно какви сме, а какво може да постигнем всички заедно!