Селма Блеър предостави актуализация за живота с множествена склероза в последния си пост в Инстаграм.

Тя каза, че в момента не може да усети левия си крак или бедрата.

Актрисата е документирала битката си с множествената склероза (МС) в Инстаграм от момента, когато е била диагностицирана през август 2018 г. Тя споделя всичко от леченията си (включително химиотерапията) до симптомите и как всичко това е повлияло на сина й Артур. Актрисата споделя и своите добри дни и триумфите си.

През уикенда Селма направи обновяване на здравословното си състояние за своите последователи. В Инстаграм тя публикува две снимки как язди коня си.

“Връщам се на коня! Това е, което най-много ми липсваше при сегашните ми способности или увреждания. Но днес успяхме да го направим, бях за няколко минути на кон и не спрях да се усмихвам”, написа тя.

Въпреки че каза, че не чувства левия си крак и бедрата й са замръзнали, тя все пак успя да ги накара да работят. Селма разказва как не е критикувала себе си за това, че ѝ е било необходимо много дълго време, за да го направи.

“Правя нещата бавно. Не критикувам много ездата си. Мултипленната склероза тотално ме срива. Когато ми поставиха диагнозата, ми казаха, че след година отново ще бъда на крака. Вярвах и се срамувам, че не съм „дръпнала“ повече. Аз винаги ще имам МС. Винаги. Но винаги ще се уча как да използвам това тяло, мозък и емоции”, споделя тя.

Селма сподели и, че се надява някой ден да се върне участието на сцената и че най-накрая има някаква надежда.

“Радвам се. Моят треньор се беше превърнал в моя детегледачка. Така че отново съм на седлото. Не се отказвайте, продължавайте да търсите начини, за да правите нещата. Аз имам надежда! Благодаря на всички. Особено на Целис и на фермата Cellar Door Farm, които ме насърчаваха отново и отново да опитам и да не се отказвам“, завършва публикацията си тя.

Нейната приятелка Кристин Шеноут коментира: “Не бързай. Но не спирай! И продължавай да го правиш. Усмихвам се, виждайки това!! Какъв страхотен ден! Ти отново си на коня, момиче!”

Емили Шифър

Превод – Нина Жишева