Днес, 23-ти септември,  от 10 до 13 часа, в  градинката между булевардите „Васил Левски“ и „Цар Освободител“ се състоя Походът за независимост на българите с увреждания.

Този път – за разлика от минали години, когато хора с увреждания протестно извървявахме едно разстояние – поканихме съмишленици и приятели, граждани с и без увреждания, да извървят нашия път, за да се срещнем, да се запознаем, да си кажем за какво се борим, как се чувстваме; да разкажем защо в момента системата не работи. Или, ако работи, защо съсипва живота на българите с увреждания.

И днес демонстрирахме пред политиците, че ние не сме прост електорат, а будни граждани; обяснихме на минувачите, че ние не сме болни, а пълноценни хора с увреждания. Поканихме и госпожа Цецка Цачева да дойде и да приеме от нас проект на Закон за лична помощ на хората с увреждания. Тя обаче не дойде!!! Тогава ние отидохме при нея, до входа на Парламента (по-навътре не ни пуснаха!!!), но отново напразно. За пореден път установихме, че с българските народни представители е много трудно да се състои какъвто и да е диалог.

Но ние няма да се откажем! До следващия път!