Кристиан Баг винаги е бил ентусиаст на открито и той е създал специален маунтин байк, за да може всеки да има шанса да отиде на приключение.

През 1996 г. Баг счупил гръбнака си по време на сноуборд катастрофа в Националния парк Банф и инцидентът го парализира от кръста надолу. Това го лишава от възможността отново да се качи на колелото си и да изследва екстремното на открито и през 2008 г. започна да строи модифициран байк в мазето си, който да може да кара по неравен терен. Баг нямал намерение да превръща това в бизнес, но след като позволил на тийнейджърка с церебрална парализа да вземе назаем специалния му велосипед, той разбрал, че трябва да направи повече.

„Момичето прекара четири часа на колелото, което беше изтеглено от нейни приятели, и когато денят свърши, тя каза на майка си, че това е “най-добрият ден в живота й”, споделя Баг пред CNN. Тогава той осъзнава, че “това не трябва да е само за мен” и през 2018 г. стартира своята компания Bowhead Corp., за да произвежда байкове за хора с физически увреждания. Те могат да бъдат персонализирани така, че да отговарят на нуждите на всеки човек, а Баг обещава, че “всеки, който иска да кара колело, ние ще се постараем да разберем как могат. Ще направим каквото е необходимо, за да изведем хората навън.”

Катрин Гарсия