От ден-два във Фейсбук се публикуват едни интересни снимки. На една рампа за преодоляване на няколко стъпала пред входа на аптека и на резултата от брилянтната идея на столичната градоначалничка как да се спрат наводненията в метрото.

Рампата очевидно е свидна рожба на някой инженер с крайно модернистично мислене, изпълнена с много любов и старание – лъскава, гладка, джиджанка и вероятно доста скъпичка. Обачеее…. Обаче, хора, рампата ви не струва! По мое мнение, мнението на човек, който прекарва живота с в инвалидна количка, не само, че не става, ами е и опасна. Добре поне, ме не пречи много на останалите граждани. Язък за дизайна, язък за парите!

Да видим сега и умнотата на госпожа Фандъкова. Наводнявало й се метрото на жената и какво да прави, за да реши проблема? Пред всеки подлез за метрото ще прави островчета, за да не се изливат пороите в метрото. Е как да не се възхити човек на това блестящо хрумване?! Просто невероятно! Ще плъзнат сега едни чичовци, ще наклякат по входовете към метростанциите и ще съградят набързо препятствията на Фандъкова. Да, ще бързат, за да стъкмят нещата преди следващия дъжд и най-вече преди есента. И най-накрая сигурно ще изтанцуват танца за омилостивяване на дъждовния бог, за да не праща потопи по-високи от островчетата.

Толкова, обаче, в кръга на шегата. Дори и да искам, повече не мога да се шегувам. Гняв ме обзема, та чак ме тресе. Защо ги правите тези неща, бе хора??? Защо? Дотолкова абсурдни ви се получават, та чак човек се замисля наистина ли подобно нещо е възможно. Била съм на срещи в Столична община с госпожа Фандъкова и сме разговаряли за достъпността на столичния град. На една от тези срещи тя заяви, че нямала право да задължава частни лица да осигуряват достъпност. Не само, че има, но е и длъжна! Но, като гледам сегашните Фандъкови острови, ми става напълно ясно каква е компетентността на градоначалничката. Сега ще направи островите си, ние ще се възпротивим и след това ще ни покани да се срещнем, за да измислим заедно как да решим проблема. И май само аз ще попитам колко пари ще бъдат похарчени за всичко това хей така, на вятъра?

Нина Жишева