Преди известно време, по случай 3-ти декември – Международния ден на хората с увреждания, във фейсбук организирахме събиране на желания на хора с увреждания от цяла България, които  да изпратим до Дядо Коледа, чрез нашите народни представители.

Решихме да пристъпим към тази акция, тъй като години наред се опитваме да намерим общ език и да заработим с различни правителства и парламенти за промяна на политиките в сферата, но без никакъв успех.

Е, тази година, ще използваме депутатите, за да предадат на добрия старец всичко, което са си пожелали българите с увреждания. А като цяло те си пожелаха независим и достоен живот, възможност да решават сами къде, с кого и как да живеят, да учат, да спортуват, да бъдат обикновени хора. Пожелаха си нов закон и закон за личната помощ, съвременни и модерни технически помощни средства. Все обикновени и простички неща, от които, обаче, зависи техният живот. Събрахме 28 желания и те ще бъдат предадени на нашите двеста и четиридесет народни представители.

Благодарим за активността ви, приятели! Дано тази година Дядо Коледа бъде по-добър и по-сговорчив от който и да е български депутат!