Пет мрежи от български неправителствени организации, съставляващи Националната коалиция “Аз съм млад и гласувам!”, провеждат надпартийна, образователна и насърчителна кампания за повишаване на избирателната активност, адресирана към младите хора в страната. Важна част от кампанията е насочена към подобряване на достъпността до избирателния процес на младите хора с увреждания.

Кампанията “Аз съм млад и гласувам!” ще протече в периода от средата на април до средата на юни 2005 година и вече получи подкрепата на известни млади българи, сред които са: група “Анимационерите”; актрисата Весела Казакова; актьорът Даниел Цочев; телевизионната водеща Радост от “Огледала”; телевизионната водеща Раши от “Без думи”; Светлин Наков, носител на наградата на Президента “Джон Атанасов” за 2004 г.; както и Спенс и Уляна, водещи на музикалната класация “Българският Топ 100”.

Важен акцент в кампанията е и деня на изборите (25 юни), когато сме планирали огледи на избирателните секции. Надяваме се и вие да се включите в тази дейност, като за целта отивайки да гласувате попълните “Въпросника за достъпност на избирателна секция”. Преди да попълните въпросника е добре да сте прочели Минималните изисквания за достъп на избирателните секции.

Попълнените въпросници ще очакваме до 27 юни 2005 година. на ел. поща ravnopostavenost@abv.bg.