Джереми Джоузи е 21-годишен сладкар, автор и защитник на човешки права.

Пекарят от Мериленд, който има аутизъм, използва своята платформа, за да се противопостави на стереотипите и да вдъхнови другите. Като студент в Кулинарния институт на Америка той вече е работил с известни готвачи като Куаме Онуачи от „Top Chef“ и Кристина Тоси от Milk Bar.

„Обичам да пека, защото това ме кара да се чувствам щастлив, уверен в уменията си и полезен за себе си“, каза Джоузи пред In ​​The Know. “Опитвам се да вдъхновя много хора по света и да дам повече насърчение и увереност на онези, които се чувстват така, сякаш не могат да се справят.”

Майка му, Симоне Грегс, разказа за сина си с много вяра и любов.

„Имам много специални отношения с майка си. Тя винаги е до мен. Тя е изключително лоялна към мен “, споделя той.

Майката и синът дори заедно са написали детска книга „Ето какво искам да знаете“, за да помогнат на другите да разберат аутизма.

Но този, който предизвика интереса му към готвенето, е баба му Дорис Грегс-Маккулкин. В ранните тийнейджърски години на младежа двамата започват да пекат заедно и Джоузи осъзнава, че развива някои сериозни умения. Оттам нататък нещата някак си тръгват.

„Аз съм фен на „Топ готвач. “Готвачът Куаме беше в сезон 13 и толкова много обичах сърцето му“, казва Грегс. „Току-що му изпратих копие от книгата и просто му съобщих, че се чувствам така, сякаш синът ми има същото сърце като него – че ще бъда крайно щастлива, ако той може да научи сина ми и за моя изненада, просто не можах да повярвам – той ми се обади. “

Но срещата с Онуачи беше само началото на многобройни сесии на Джоузи с различни готвачи, включени в неговия канал в YouTube Jeremiah’s Cooking Adventures. Той готви с готвача Крис Скот, готвача Дъф Голдман и готвача Флин Макгари, само за да назовем само няколко.

„Срещата с тях ме вдъхнови да продължа да готвя по-нататък“, каза Джоузи пред In ​​The Know. „Печенето ми донесе много увереност и смелост, които ми позволиха да се занимавам с други неща като моделиране, като автор на книга и мотивационен говорител.“

Ваден от своята неудържима сила, в момента Джоузи работи по втора книга с майка си.

„Реших да напиша нова книга с майка си, в която да разкажа как приемам целия расизъм, който се случва в света – почувствах, че аз и майка ми трябва да работим заедно, за да напишем нова книга, която говори за расизма, за това как всеки един живот има значение“, каза Джоузи пред In ​​The Know.

Емералд Пелот

Превод – Нина Жишева