Студентката Натали Авшаломов използва добре принудителния престой у дома.

Авшаломов стартира проекта Walking on Sunshine – усилие да украси и дари патерици на благотворителни организации. Авшаломов започна проекта по време на пандемията като начин за продължаване на доброволческата дейност, като същевременно се задължава чрез социални ограничения за дистанциране.

Усмихнати лица, цветни пръски боя и розови цветя са само някои от начините, по които тя е добавила усет и индивидуалност към патериците. Променяйки патериците по този начин, тя се надява, че те ще станат източник на гордост за тези, които ги използват.

„Мислете за това по-скоро като за аксесоар, отколкото за бреме. Ето защо искам да ги направя персонализирани, специални и уникални “, каза Авшаломов пред Spectrum News.

Студентната иска и да насърчи другите да започнат да се занимават с добите дела.

„Не е нужно да започвате от цяла организация или да сте артистични. Трябва да имате желание да направите нещо и просто да го направите “, каза Авшаломов.

Първата й партида патерици е дарена на Фондация „Децата на войната“, организация, която предоставя ресурси на деца, засегнати от бедност и война.

„И така, тези деца иначе, ако не беше медицинското дарение, нямаше да получат патериците, от които се нуждаеха“, каза тя. „Патериците помагат на едно дете да придобие своята мобилност и да подобри детството си с този проект, така че мисля, че за него има много значение.“

Проектът има и личен смисъл за нея. Авшаломов планира да отиде в ортопедия или педиатрия, когато завърши. Винаги си е представяла как ще украсява и ще прави шарени гипсовете на своите пациенти, така че може да наречете това само началото.

„Просто ме кара да се чувствам по-добре, че помагам на други хора, които нямат същите възможности“, каза тя.

В момента проектът Walking on Sunshine набира пари в GoFundMe за следващата си партида патерици.

Емералд Пелот

Превод – Нина Жишева