Джейк Щит е известен в Мористаун, Тенеси, с това, че дарява жителите на града с много радост. Джейк, който има детска церебрална парализа, често седи навън в инвалидната си количка със знак, който гласи „Натисни клаксона, ако си щастлив“. Тази седмица 17-годишният младеж не беше просто щастлив – той беше в екстаз.

https://www.cbsnews.com/video/justin-timberlake-buys-wheelchair-accessible-van-for-teen-with-cerebral-palsy/

Джейк е известен като местна знаменитост и градът искаше да му благодари за позитивността. Бащата на Джейк, Тим Щит, е военен ветеран и единствен асистент на сина си.

Щит започна да губи функцията си в ръцете си, след като години наред трябваше да вдига сина си в и от техния фургон, съобщава филиалът на CBS WVLT-TV. “Просто се притеснявам да не го изпусна. Така че ще трябва да се оперирам или да направя процедура, за да се възстановя”, каза бащата.

За да помогне на семейството, градът започна да събира пари за нов микробус, достъпен за инвалидни колички, който ще улесни Джейк да влиза и излиза от колата, без да натоварва баща си. Актьорът Майкъл Абът младши, който е от Мористаун, но сега работи в Ню Йорк, стартира набирането на средства, което натрупа хиляди долари само за дни, според WVLT.

Набирането на средства обаче все още не беше достатъчно – това беше така, докато дарител  суперзвезда и колега от Тенеси не се включи. Джъстин Тимбърлейк, който е от Мемфис, купи фургона на 35 000 долара за семейство Щит, съобщава филиалът на CBS WJHL-TV.

“Той научи за историята и просто беше много трогнат от това, което се случва. Джъстин искаше да протегне ръка и реши, че иска да закупи микробуса за Джейкъб и неговите нужди”, каза Щит пред WJHL. Миналата сряда Тимбърлейк се обади на лично съобщение в Zoom на семейство Щит, за да им съобщи добрите новини.

“Беше просто голяма благословия да мога да говоря с този джентълмен и той да може да се срещне с Джейк и да види от какво се нуждае”, каза Щит.

Само часове по-късно новият микробус спря до дома им, последван от парад. Той беше украсен с лога на Алабама, тъй като Джейк е голям фен на Crimson Tide.

“Това ще улесни живота ми много, защото няма много хора, които могат да го вдигнат и да го настанят във вана, както му е необходимо”, каза Щит. “Това ще улесни живота ни толкова много поради независимостта, която той ще има като младеж сега.”

Сега, когато Тимбърлейк купи направо микробуса, парите, събрани от общността, ще отидат директно за Щит, съобщава WJHL.

„Бог винаги ни е осигурявал и ние запазваме вярата си и сме благодарни всеки ден“, каза Щит. “Това е истинският смисъл на Деня на благодарността.“

Джейк имаше само няколко прости думи за историята си: „Това беше благословия и Бог да ви благослови!“

Кайтлин О’Кейн

Превод – Нина Жишева