Скъпи приятели на Центъра,
ето такива съобщения радват душите ни и изпълват със смисъл усилията, полагани години наред. Те ни дават енергия да продължим напред, защото видимо каузата ни е ценна за мнозина… далеч отвъд кръга на пряко ангажираните с работата на ЦНЖ.

“Благодарна съм на ЦНЖ за литературата, която ми е била предоставяна. Скоро ще излезе от печат книгата ми “Пачуърк” с поезия, разкази и пиеси, тематично свързани с живота на хората с увреждания, или по някакъв начин дискриминирани от обществото.
Искам да изкажа благодарност към всички автори на изданията на ЦНЖ, които с оригинално написаните статии ми разкриха чувствителната душа на човека с увреждане и ме подтикнаха да пиша. В пиесата си ” Взривена самота” използвах идеи и извадки от прочетеното в първите броеве на вашите списания “Независим живот”.
Искам да се извиня и едновременно с това да приема, ако е възможно, разрешението за публикуване на текста от авторите. Не съм имала за цел да плагиатствам. Изпращам с прикачен файл текста. Вие ще усетите, къде съм се повлияла и какво съм използвала от статиите във вашите списания.
Изказвам голямата си благодарност на авторите, за това, че ми помогнаха да усетя психиката на човека с увреждане. Прочетеното от списанията за мен беше и решаващо за промяната на мисленето ми и личностното ми развитие. Интересувала съм се, подобен род пиеси са познати под името “тафтинг”.
Надявам се, да получа разрешение за отпечатване и, ако има някакви условия, да ме уведомите за тях.
До откриването на Центъра за интеграция на деца с увреждания ръководех група “Усмивка” на деца с увреждания, която намери подслон в Центъра за работа с деца в Разград.
Аз съм със 72% инвалидност, основно слухова. Работя в РЕКИЦ “Читалища” и ако мога, бих помогнала с нещо в общата кауза за равноправието на хората с увреждания.
С уважение, Оля Недкова

Разбира се, че всеки от ЦНЖ се радва, когато резултатът от неговата работа вдъхновява творческата мисъл на други хора. Чистосърдечното “благодаря!” на Оля Недкова е напълно достатъчно и далеч по-стойностно от авторските  права на организацията.