Години наред в България хората с увреждания остават принудени напълно законно да водят жалко съществуване, да бъдат бедни, неуки, отчаяни, заврени в ъгъла на обществото, без да имат възможността сами да решат дори и къде да изпият кафето си. Години наред Център за независим живот води битка за промяна, битка за достойнството на стотици хиляди българи с увреждания.

Битката винаги е била тежка и неравна, защото е имала за цел да бутне и разруши десетилетното статукво – поддържано и не без участието на пасивните хора с увреждания – което живее единствено благодарение на тая безрадостна ситуация. Системата е крещяла срещу нас, тихо, но заплашително се е зъбела, изправяла е хора с увреждания срещу хора с увреждания, коленичила е пред всяко едно правителство, за да целуне услужливо подметки и през цялото време е мачкала, газила, физически е унищожавала хора, които са й били поверени.

Повече от очевидно е, че всичко, което прави Системата в сферата на уврежданията, не е нищо друго освен престъпление срещу човечеството. Затова една немалка инициативна група от активни хора с увреждания от цяла България решихме да я призовем на граждански трибунал. И да я осъдим!

Информация за трибунала може да намерите тук 

Събитието може да бъде следено и в Интернет, в реално време (27.08.2015 г. от 10:00 ч.)