Монитор/14.01.2012 – http://www.monitor.bg/article?id=322181

А, такааааа… Дойдохме ли си на думата! Светна ли ни най-накрая кого и как храни държавната хранилка? Ама тая хранилка до сега какво гледá, питам аз! Сметната палата упражнявала контрол, ама контрол само за това отчетите на лакомите НПО да бъдели подавани в срок. Да, ама не можели да кажат дали описаните в тях дейности действително били изпълнени. Ефективността на тези дейности изобщо и не си струва да бъде подлагана на коментари. Според мен тя си е повече от очевидна. И за всичко това, нека повторя пак, държавната субсидия възлиза на стотици милиони български лева!

Тук аз искам да изкажа своята лична благодарност към тези субсидирани НПО-та. Благодаря ви! Вие обогатихте живота ми откъм мечти, уважаеми НПО-та!Толкова съм щастлива, че искам да споделя с вас няколко от новите си мечтички. Мечтая си да чуя един ветеран да ми сподели с какво се е подобрил животът му, след като субсидиите за неговото НПО са се увеличили от 12 хиляди за 2002 г. на 255 хиляди. Мечтая си да чуя и вълнуващия разказ на един незрящ колко по-щастливо и пригодено е станало неговото битие, след като  Съюзът на слепите в България е умножил паричките си от 25 000 лв. през 1999 г. на  600 000 лв. през 2010 г. Мечтая си да прочета отчетите на тези организации… или не! Може би ще е по-добре да си пожелая да поживея поне една седмица по стандартите на членовете на управителните съвети на тези организации! Съгласете се, че не ще да е било лош живот с 600 000 лева, дошли от нищото и потънали в нищото, без дори да си си помръднал пръста, за да си ги заслужиш. А и без да ги отчетеш…

Тук искам да подчертая, че в този свой коментар не засягам организации като Съюза на българските автомобилисти, както и Рилската света обител, БЧК, Българския туристически съюз и Федерацията на потребителите, като само ще кажа, че те не са моята бира.

Но имам и една най-голяма мечта. То дори не е мечта. То е мое изискване, като гражданин на тази държава.

НАСТОЯВАМ НА ВСИЧКИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ДА БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ! 

Да върнат злоупотребените средства. Ако са ги профукали, което е повече от сигурно, тогава да положат обществено-полезен труд – нека да поработят като асистенти за независим живот на хора с увреждания, докато не си отработят откраднатото от нас. По действащата в момента часова ставка за заплащане на тази услуга!

А, да! И още нещо. Дано най-накрая на даващите субсидии да им дойде акълът, когато раздават нашите пари!